Akrylové nebo gelové nehty?

Nevíte jestli akrylové nebo gelové nehty?

Modeláž nehtů skýtá mnoho možností a technik, například přírodní, francouzský atd. Pokusíme se zde přiblížit nejzákladnější možnosti nastavení nehtů a hlavní rozdíly. Nejzákladnějším rozdělením jsou akrylové nebo gelové nehty. Tyto techniky se liší použitým materiálem, obě ale znamenají krásné a přirozeně vypadající nehty.

Akrylové nehty

Tato technika je kombinací prášku – akrylu a tekutiny – liquid/tvrdidlo

Základním postupem je namočení štětce do liquidu, kterým poté nabereme prášek a následně ho rozstíráme a tvarujeme tím nehet. Následně se akrylové nehty nechají zaschnout přirozenou cestou. Pro akrylové nehty je potřeba používat štětec z přírodního vlasu, v našem obchodu označení Kolínský. Další materiál na akrylové nehty zde.

Výhody akrylových nehtů

Největší předností akrylových nehtů je jejich tvrdost, která je mnohem větší než v případě gelových nehtů. Akryl je vhodný například pro ženy, které vykonávají manuální práci, tedy pro namáhané nehty. Za použití malého množství akrylu se dá vytvořit přirozeně vypadající nehty. Tato technika je také velmi vhodná v případě zdeformovaných nehtů, například po nemoci či úrazu nehtů. Akrylová technika je také méně časově náročná než gelová modeláž. Výhodou modeláže nehtů akrylem je také to, že není potřeba používat UV Lampu.

Nevýhody akrylových nehtů

Největší nevýhodou akrylových nehtů je nepříjemný zápach při aplikaci akrylu, je potřeba místnost dobře větrat. Akryl také není tak pružný jako gel, takže není úplně vhodný pro oslabené a tenké nehty, na které nemusí dobře přilnout.

Gelové nehty

Největší rozdíl proti akrylovým nehtům je, že pro vytvrzení se u modeláže nehtů gelem používá UV záření. Základním postupem je aplikace gelu na nehet, který se poté nechá vytvrdit v UV lampě. Pro modeláž nehtů jsou v nabídce jednofázové nebo třífázové UV gely. Rozdíl je v jejich hustotě a samovyrovnávací schopnosti. Modelovací UV gely se mohou lišit také barvou. Pro zdobení nehtů se, nejen díky delší trvanlivost proti lakům na nehty, používají také barevné UV gely. Barevné gely na nehty odrůstají s gelovými nehty. Pokud ráda měníte barvy, můžete místo barevných gelů používat laky na nehty, které můžete odlakovat podle chuti a nálady.

Výhody gelových nehtů

Aplikace gelu je bez zápachu. Také je gel pružnější než akryl a je tedy vhodnější pro slabé nehty.

Nevýhody gelových nehtů

Gel není tak pevný, jako akryl. Gelová technika je časově náročnější a některé ženy, které mají citlivější nehty mohou při vytvrzování gelu v UV lampě pociťovat slabé pálení. Je potřeba UV lampa.

Technika Akrygelu

Technika založená na kombinaci gelu a akrylu. Postup této techniky je stejný jako u gelu, akorát po nanesení akrygel gelu na štětec ještě naneseme akrygel pudr a poté nehet tvarujeme. Akrygel kombinuje pevnost akrylu a pružnost gelu. Nehty mají následně stejný vzhled jako klasické gelové.

Výhody akrygelu

Tím, že akrygel kombinuje akrylovou a gelovou techniku je jakousi střední cestou mezi pevností akrylu a pružností gelu. Jeho aplikace je bez zápachu a nehet se nemusí tolik pilovat, takže vzniká méně prachu.

Nevýhody akrygelu

Akrygel se vytvrzuje v UV lampě, může tedy docházet u citlivé pokožky k nepříjemnému pálení.

Nedá se jednoznačně prohlásit, která z technik je nejlepší. Záleží na mnoha faktorech, jako je síla nehtu, práce, kterou žena vykonává a různé nemoci nehtů. Je tedy namístě posoudit všechny okolnosti.