NÁVOD - Akrylová modeláž

Akrylová modeláž:


Modeláž akrylem je jednodušší díky absenci tvrzení nehtu v UV lampě. Aplikace je hodně podobná tvorbě gelových nehtů. Akrylové nehty jsou pevné, používají se pro nehty fyzicky hodně namáhané nebo nehty problematické, kde gelová modeláž není zcela úspěšná.

Akryl

Nehtová modeláž akrylem - postup:

Na konečky prstů naneseme dezinfekci a jemně vmasírujeme. Po zaschnutí dezinfekce naneseme na kůžičku v dostatečném množství změkčovač kůžičky a necháme 2 minuty působit. Mezitím si připravíme pomerančové dřívko, nebo zatlačovač, který vždy před použitím dezinfikujeme. Kůžičku zatlačíme a nečistoty otřeme do buničiny. Nehty pak očistíme čističem gelu.


• Z nehtu pilníkem odstraníme jeho vrchní vrstvu, aby se akryl s nehtem pevně spojil.
• Pak je potřeba se rozhodnout pro modelaci pomocí šablony nebo na nehtové tipy. Modelace na šablonu je o dost rychlejší a díky vysoké pevnosti akrylu se nemusíme obávat následných problémů. Pokud si nejsme dostatečně jisté, použijeme šablonu. Modelace na nehtové tipy je časově i pracovně náročnější. Nejlepší je vyzkoušet si obě možnosti a pak se rozhodnout pro tu, která nám více vyhovuje.
• Naneseme přilnávač (bond)
• Následně už nanášíme akryl. Namočíme špičatý štětec do tekutiny (liquidu – tvrdidla), pak do akrylového pudru a modelujeme nehet.
• Před každou aplikací štětec vždy důkladně očistíme. Akryl velmi rychle tvrdne a hrozí, že zbytky akrylu zůstanou ve štětci a ty by se při dalším nanášení dostaly na nehet.
• Finální úprava spočívá v pilování nehtu a vybrané dekoraci
• Pro finální lesk můžeme využít Vrchní UV gel nebo můžeme nehty vyleštit leštičkou

 
 
Tipy pro modeláž akrylových nehtů:


- Používejte štětce z přírodních materiálů

- Pokud nedrží ani akryl, zkuste Poly gel