Jedinečná kosmetika Wegwartehof

Produkty z Čekankového dvora (Wegwartehof) hýčkají zdravou pokožku a poskytují zklidnění citlivé, podrážděné a problematické pleti. Jedná se o 7 produktů, které můžete využít k péči o celé tělo. Jsou vhodné pro dětskou pokožku i pro pokožku se zdravotními problémy (akné, přecitlivělost, lupénka …). Pět z těchto přípravků splnilo jako jediná kosmetika v Rakousku náročné požadavky pro udělení značky Demeter. Dva přípravky z řady jsou "pouze" BIO.

Jednou z hlavních účinných složek kosmetiky Wegwartehof je kobylí mléko, které harmonizuje stav pokožky. Kosmetické produkty jsou tedy vhodné pro jakýkoliv typ pleti. Kromě kobylího mléka obsahuje kosmetika bylinky s léčivými a pěstícími účinky, které vyrostly samozřejmě přímo na farmě. Biodynamické zemědělství, jehož zásadami se na farmě řídí, a certifikace Demeter, jsou dokladem toho, že se jedná o velmi kvalitní produkty!

Kosmetika Wegwartehof obsahuje kobylí mléko, které pomáhá optimalizovat stav pleti.

Farma Wegwartehof

Farma Čekankový dvůr leží v Rakousku v přírodní rezervaci poblíž města Göpfritz (blízko českých hranic). Farmář Andreas Höritzauer, jeho rodina i přátelé spravují 6 ha půdy dle zásad biodynamického zemědělství.

Kromě pěstování rostlin jsou na farmě v duchu biodynamického zemědělství chováni také koně plemene Hafling. Jsou využíváni pro práci i relaxaci. Od klisen se s maximální šetrností k výživě hříbat a jejich životní pohodě získává kobylí mléko. Část z mléčné produkce je využívána pro výrobu kosmetiky Wegwartehof. Jedná se o jedinou kosmetiku s Demeter certifikací s obsahem kobylího mléka na světě.

Na farmě Wegwartehof se pořádají dětské tábory!

Co je certifikace DEMETER?

Mezinárodní ochranná známka DEMETER oficiálně vznikla v roce 1928. Její podstata vychází ze zásad biodynamického zemědělství, které v roce 1924 poprvé veřejně představil rakouský vědec a filosof Rudolf Steiner.

Produkty s označením DEMETER jsou bez výjimky vyrobeny, skladovány, baleny a označovány dle nekompromisních standardů biodynamického zemědělství. Tento typ zemědělství klade velký důraz na trvale udržitelný a citlivý přístup k přírodě.

Mezinárodní standardy známky DEMETER byly schváleny na zasedání členů v roce 1999 a jsou neustále pod přísným dohledem. Tyto zásady se vztahují na primární rostlinnou a živočišnou produkci a také na celou „cestu“ produktu - až ke konečnému spotřebiteli.

Podrobné informace o značce a standardech ochranné známky DEMETER si můžete přečíst zde: www.demeter.net

Certifikace Demeter je udělována produktům z biodynamického zemědělství.